Kia lanceert gratis software-upgrade:

Body

EV Routeplanner, Soundhound-muziekdienst en verbeterde menustructuur

Kia introduceert een spannende nieuwe software-upgrade die beschikbaar is voor een breed scala aan modellen. Deze update bevat diverse verbeteringen, waaronder de baanbrekende EV Routeplanner voor de EV6 en de Niro EV. Met deze innovatieve functie wordt elektrisch rijden nog gemakkelijker en plezieriger, omdat bestuurders zich geen zorgen meer hoeven te maken over het vinden van laadstations tijdens langere ritten.

EV Routeplanner: een nieuwe dimensie in elektrisch rijden

De EV Routeplanner is een geavanceerd systeem dat laadstations detecteert en automatisch toevoegt als routepunten in het navigatiesysteem. Als het systeem detecteert dat het batterijniveau onvoldoende is om de bestemming te bereiken, biedt het een selectie van nabijgelegen laadstations aan. Om ervoor te zorgen dat de batterij optimaal wordt opgeladen, kan de software indien nodig automatisch beginnen met het conditioneren van de batterij.

De voorgestelde route wordt bepaald door een slim algoritme dat rekening houdt met de laadtoestand van de batterij, Live Charging POI-informatie en het energieverbruik, gebaseerd op externe factoren zoals topografie, weersomstandigheden, verkeersdrukte en rijstijl.

Zelfs in situaties waarin de auto geen verbinding kan maken met de server vanwege netwerkproblemen, blijft de EV-planningsinformatie beschikbaar. Het systeem voert in dat geval herberekeningen uit met behulp van bestaande aanbevolen EV points of interest en afstandsinformatie.

Gemakkelijk zoeken naar veelgebruikte laadstations

Met de nieuwe upgrade wordt het zoeken naar veelgebruikte laadstations nog eenvoudiger. Het systeem toont een overzichtelijke lijst met laadstations in de nabijheid van de huidige locatie van de auto en identificeert daarbij ook de laadstations die recentelijk meerdere keren zijn bezocht.

Andere verbeteringen in de upgrade

Naast de indrukwekkende EV Routeplanner omvat de software-upgrade van Kia nog meer verbeteringen. Een opvallende toevoeging is de nieuwe Soundhound-muziekdienst. Met behulp van deze service kan de software nummers identificeren die op de radio worden afgespeeld en vervolgens de titel van het nummer en informatie over de artiest downloaden vanaf een server. Deze gegevens worden weergegeven op het hoofdscherm van de auto, waardoor bestuurders gemakkelijk hun favoriete muziek kunnen ontdekken en beluisteren.

Daarnaast zijn er aanpassingen gemaakt aan de menustructuur van het systeem, waardoor de interface nog gebruiksvriendelijker is geworden. Vernieuwde pictogrammen en symbolen voegen nieuwe nuances toe aan de interface en zorgen voor een frisse uitstraling.

Beschikbaarheid van de upgrade

Deze software-upgrade is beschikbaar voor verschillende bestaande Kia-modellen en wordt standaard geleverd op nieuwe modellen, te beginnen met de EV9. Als jouw Kia-model vanaf medio 2022 is geleverd en is uitgerust met telematicatechnologie, kun je de updates over-the-air ontvangen. De OTA-campagne is gestart op 3 juli.
Voor oudere modellen kun je de updates downloaden via de Navigation Updater Portal en deze vervolgens installeren.

Raadpleeg de lijst met in aanmerking komende modellen voor meer informatie over de beschikbaarheid van de nieuwe update.

Geniet van de nieuwe functies en verbeteringen die deze software-upgrade van Kia met zich meebrengt en maak jouw elektrische rijervaring nog aangenamer en comfortabeler!