Maak je klaar voor 2025: Belangrijke veranderingen voor bedrijfswagenbezitters

Body

2025 nadert snel en bedrijfswagenbezitters staan voor grote veranderingen. Met de afschaffing van de BPM-vrijstelling en de invoering van Zero Emissie Zones in verschillende steden, is het tijd om je voor te bereiden. Bij Kooijman Autogroep helpen we je graag bij het navigeren door deze veranderingen en het maken van de beste keuzes voor jouw bedrijfswagens.

Wat betekent dit voor jou?

Vanaf 1 januari 2025 verdwijnt de BPM-vrijstelling voor nieuwe bedrijfswagens. Dit betekent dat ondernemers BPM zullen moeten betalen op basis van de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Bovendien worden Zero Emissie Zones geïntroduceerd in belangrijke stadscentra, wat beperkingen oplegt aan dieselvoertuigen.

bedrijfswagensbelasting gewijzigd per 2025 kooijman autogroep

Hoe beïnvloeden deze veranderingen jouw keuzes?

Deze veranderingen dwingen ondernemers om na te denken over alternatieven, zoals elektrische voertuigen, die steeds relevanter worden. Maar we begrijpen dat elektrische voertuigen niet voor alle bedrijven geschikt zijn, vooral voor diegenen die lange afstanden afleggen of onvoorspelbare routes hebben.

Hoe kunnen wij helpen?

Bij Kooijman Autogroep bieden we advies op maat om jou te helpen bij het vinden van de beste oplossingen voor jouw bedrijfsbehoeften. Of het nu gaat om elektrische voertuigen voor stadsleveringen of moderne dieselmotoren voor langeafstandsvervoer, wij hebben de expertise om je te begeleiden bij elke stap.

BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens: Gevolgen, redenen en opties voor ondernemers in 2025

De meest gestelde vragen:

Wat zijn de gevolgen van de afschaffing van de BPM-vrijstelling?

Vanaf 2025 zullen ondernemers BPM moeten betalen voor nieuwe bedrijfswagens op basis van CO2-uitstoot.

Waarom wordt de BPM-vrijstelling afgeschaft?

Dit wordt gedaan om de verkoop van milieuvriendelijke voertuigen te stimuleren en de derving in autobelastingen te verminderen.

Hoe wordt de hoogte van de belasting bepaald?

De belasting wordt bepaald op basis van de CO2-uitstoot van het voertuig. Voor elke gram CO2 is een bepaald bedrag aan BPM verschuldigd.

Wat zijn de opties voor ondernemers met betrekking tot deze veranderingen?

Ondernemers kunnen overstappen op elektrische voertuigen, moderne dieselmotoren gebruiken voor lange afstanden, of een combinatie van beide, afhankelijk van hun specifieke behoeften.

Hoe kan ik mijn nieuwe bedrijfswagen tijdig verkrijgen?

Gezien de oplopende levertijden is het raadzaam om zo snel mogelijk contact op te nemen met Kooijman Autogroep om jouw bestelling te plaatsen en vertragingen te voorkomen.