Toyota onthult revolutionaire waterstofmotor voor Le Mans!

Op de legendarische 24 uur van Le Mans heeft Akio Toyoda, voorzitter van Toyota, zijn visie voor de autosport gedeeld. Hij presenteerde een gloednieuwe raceauto met een waterstofmotor die in de toekomst zal meedingen naar de overwinning in de beroemde 24-uursrace.

Akio's visie is om koolstofneutraliteit te bereiken zonder afbreuk te doen aan het geluid en de dynamiek van de autosport. We herontwerpen niet alleen de raceauto, maar doen dit ook met nul emissies.

Een van de grote voordelen van waterstofbrandstof ten opzichte van benzine is het lichte gewicht. Dit betekent minder gewichtsbeperkingen (BoP), wat een van de grootste voordelen is in de autosport.

Toyota heeft al veel geleerd van hun eerste ervaringen met waterstofauto's. Onlangs hebben ze met succes de Super TEC 24-uursrace op het Fuji Speedway voltooid met een Corolla op vloeibare waterstof, een wereldprimeur!

Het streven van Toyota is om koolstofneutraliteit in de autosport te bereiken zonder concessies te doen op het gebied van prestaties en opwinding. Ze geloven in het verkennen van alle opties, van batterij-elektrische voertuigen tot waterstof en daarom investeren ze in deze opwindende technologie.

Deze aankondiging markeert een bijzondere dag voor Toyota en voor Le Mans. Toyota bedankt de ACO en Le Mans  de unieke kans om Toyota's  inspanningen met de wereld te delen. Toyota kijkt erg uit naar de nieuwe GR H2-raceauto en de toekomstige Le Mans H2-klasse.

Dit jaar was een spannende strijd tussen Toyota en rivaliserende fabrikanten uit Europa en de Verenigde Staten. Helaas eindigde Toyota GAZOO Racing op de tweede plaats na een hevige strijd met Ferrari, net niet de gehoopte zesde overwinning behalend.

Toyota gaat voor de volgende 100 jaar aan finishvlaggen!