Versnelde autotechniek opleiding: #Supercharged met Kooijman en Toyota

Body

De arbeidsmarkt kent veel uitdagingen. Daarom hebben wij in samenwerking met Toyota Nederland een innovatief initiatief gestart om het talent van jonge technici te boosten. Tijdens het pilotproject #Supercharged werden gedurende een 12 weken  jongens en meiden (in opleiding voor Motorvoertuigtechniek 2 & 3) supersnel klaargestoomd om werkzaamheden in de werkplaats te kunnen verrichten. Het enthousiasme en de motivatie bij de 16- tot 21-jarige deelnemers was extreem groot onder meer door de hoge betrokkenheid van CEO Gert Kooijman en de technici van zowel Kooijman als Toyota Nederland.

Kooijman Autogroep en Toyota Versnellen Toekomst van Autotalent met #Supercharged Opleidingsprogramma"

Innovatief initiatief voor jong autotalent

 

In een tijd waarin de arbeidsmarkt voor de nodige uitdagingen staat, komt Kooijman Autogroep met een innovatief initiatief om de kwaliteit van jong talent te versterken. Kooijman, heeft in samenwerking met Toyota-importeur Louwman & Parqui de versnelde opleiding #Supercharged ontwikkeld om de huidige krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Succesvol pilot programma afgerond

Het hoofddoel van dit baanbrekende initiatief is niet alleen om deelnemers in een hele korte tijd naar een hoger niveau te tillen, maar ook om talentvolle leerlingen voor te bereiden op de uitdagingen van de moderne arbeidsmarkt.

Kooijman Autogroep heeft de handen ineengeslagen met de Toyota-importeur om dit innovatieve project te ondersteunen. Gezamenlijk hebben ze een succesvol pilotprogramma uitgevoerd, waarbij de eerste groep leerlingen tussen 16 en 21 jaar nu met trots hun welverdiende certificaten in ontvangst nemen.

Investeren in toekomstige technici

Kooijman Autogroep de drijvende kracht achter dit initiatief, benadrukt het belang van deze versnelde opleiding en de rol van Toyota als waardevolle partner. "We tonen niet alleen onze betrokkenheid bij het verbeteren van de arbeidsmarkt voor jonge technici, maar we investeren daadwerkelijk in het dit talent door middel van veel persoonlijke aandacht, compacte lessen en werkplaatstrainingen. De betrokkenheid van de deelnemers was extreem hoog en hun enthousiasme over deze nieuwe manier van leren spatte ervan af. Ook de betrokkenheid van Toyota heeft dit initiatief naar een hoger niveau getild."
Met trots feliciteert Kooijman Automotive de eerste groep leerlingen die met succes niveau één van de versnelde opleiding hebben afgerond. Het behalen van deze certificaten is een mijlpaal die de toewijding van zowel de leerlingen als de betrokken partijen weerspiegelt.

Toekomstplannen: nieuwe groep en verdere groei

Een van de enthousiaste leerlingen deelt zijn ervaring: "Dit programma heeft me niet alleen nieuwe dingen geleerd, maar heeft me ook gemotiveerd om mijn passie auto’s te volgen. Het voelt geweldig om betrokken te zijn bij een organisatie die op deze manier écht investeert in wat wij willen bereiken in de toekomst."

Na het succes van de eerste groep kijkt Kooijman Autogroep samen met Toyota vooruit. De huidige groep gaat vol enthousiasme door naar het volgende niveau, en er wordt zelfs gesproken over het starten van een nieuwe groep enthousiaste deelnemers.