Plug-In Hybride rijden

Wat is een plug-in hybride

Een plug-in hybride, of PHEV, heeft een benzinemotor en een batterij, net als een hybride. Maar behalve dat de batterij wordt opgeladen terwijl je rijdt, kan je een PHEV ook thuis en onderweg opladen. Op deze manier hebben plug-in hybrides een veel groter bereik dan volledig hybride auto's.

Wanneer rijdt een Plug-In Hybride elektrisch

Een plug-in hybride is in staat om gemiddeld 60 kilometer volledig elektrisch te rijden. De afstand hangt af van welk model het is. De Toyota RAV4 Plug-In Hybride kan bijvoorbeeld tot wel 75 kilometer elektrisch rijden. Maar ook na deze 75 kilometer kan de auto zichzelf opladen, bijvoorbeeld tijdens het remmen. Zodoende kan hij daarna weer kleine stukjes elektrisch rijden (stukjes waar niet veel vermogen voor nodig is). Vooral de stad leent zich hiervoor het beste uit.

Niro Plug-in Hybrid

Welke type plug-in hybrides zijn er?

Er is maar 1 soort plug-in hybride. Wel kunnen de elektramotors veranderen in deze plug-in hybrides waardoor sommige een ander resultaat kunnen leveren. Maar deze resultaten verschillen niet veel van elkaar.

Meer veelgestelde vragen

Wat verbruikt een plug-in hybride?

Een plug-in hybride verbruikt nog minder dan een volledige hybride. Ook hier hangt het natuurlijk af van waar u rijdt en uw rijstijl. Maar een Toyota RAV4 PHEV verbruikt 1 liter op 100 km. 

Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride

Het grootste verschil is dat een plug-in hybride ook op te laden is via een stekker (Plug-In). Hierdoor kunt u kleine afstanden volledig elektrisch rijden. Bij een hybride auto is het niet mogelijk om te laden via een stekker.

Wat is de MRB (motorrijtuigbelasting) voor een Plug-In Hybride

Een hybride of plug-in hybride motorrijtuig heeft geen apart tarief motorrijtuigenbelasting. De motorrijtuigenbelasting die u moet betalen, wordt dus op dezelfde manier berekend als voor alle andere niet-hybride motorrijtuigen. Het bedrag is afhankelijk van onder meer het soort motorrijtuig, het gewicht en de brandstof.