Kia EV9: Europese debuut op Goodwood en nieuwe maatstaf voor elektrische SUV's

Body

De Kia EV9 maakt zijn dynamische Europese debuut tijdens het beroemde Goodwood Festival of Speed, waar hij de uitdagende heuvelklim zal aangaan.

Deze indrukwekkende, volledig elektrische SUV is het nieuwe topmodel van Kia en zal tijdens het festival meerdere keren over het 1,86 kilometer lange parcours razen, met professioneel coureur Jade Paveley achter het stuur. Bezoekers van het festival kunnen de EV9 ook bewonderen in de 'First Glance Paddock' en op 'Electric Avenue', waar ze de SUV uitgebreid kunnen ervaren.

Als 's werelds grootste viering van innovatie en spanning in de autobranche, trekt het Goodwood Festival of Speed jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers. Dit vierdaagse autofeest viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en biedt het ideale platform voor de Europese lancering van de EV9.

De geavanceerde Kia EV9, een emissievrij rijdende SUV, is verkrijgbaar als zes- of zevenzitter en combineert gedurfde styling met innovatieve veelzijdigheid en state-of-the-art technologie. Het design van de EV9 is gebaseerd op de 'Opposites United' designfilosofie, en het interieurconcept, de lange wielbasis en de volledig vlakke EV-architectuur bieden ongeëvenaarde ruimte voor alle inzittenden, met een lounge-achtig comfort op alle drie de zitrijen. Met een maximaal bereik tot 541 kilometer** en ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie kan de EV9 in slechts 15 minuten tot 239 km actieradius bijladen.

De EV9 is een van de vele nieuwe elektrische modellen die Kia lanceert als onderdeel van de 'Plan S' strategie voor de middellange tot lange termijn. Kia heeft als doel om tegen 2027 wereldwijd 15 nieuwe elektrische modellen te introduceren.

Verwacht wordt dat de eerste exemplaren van de Kia EV9 vanaf medio oktober in Nederland arriveren. Mis deze kans niet om kennis te maken met deze baanbrekende elektrische SUV van Kia, die nu al de nieuwe maatstaf vormt voor elektrische SUV's. Vanaf € 71.495,-* kunt u genieten van de geweldige prestaties en het opvallende design van de Kia EV9.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom de Kia EV9 en andere elektrische modellen van Kia. Bij de Kooijman Autogroep zijn we enthousiast over de toekomst van elektrisch rijden en helpen we u graag bij het vinden van de perfecte elektrische auto die past bij uw behoeften en budget.