Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


kia uefa trophy tour 2020

UEFA EUROPA LEAGUE TROPHY TOUR DRIVEN BY KIA 2020

Frankfurt, 7 februari 2020 –

 Kia Motors Corporation en UEFA hebben aangekondigd dat de UEFA Europa League Trophy Tour-campagne terugkeert voor 2020, na een triomfantelijk eerste seizoen in 2019. Van februari tot mei zal de UEFA Europa League Trophy Tour Driven by Kia bezoeken verschillende Europese steden om voetbalschoenen te verzamelen voor vluchtelingen. Voor de trofee-tournee 2019 werden in totaal 1.052 paar laarzen geschonken door fans in heel Europa.

De UEFA Europa League Trophy Tour Driven by Kia stopt in zeven Europese steden: Frankfurt, Barcelona, ​​Rome, Genève *, Manchester, Amsterdam en Warschau. De tour biedt voetbalfans over het hele continent de mogelijkheid om voetballegendes te ontmoeten op pop-uplocaties in het stadscentrum, lokale amateurclubs en scholen. Fans krijgen ook de kans om de iconische UEFA Europa League-trofee te zien terwijl de 2019/20 knock-outfase van de competitie zich ontvouwt.

Gedurende de UEFA Europa League Trophy Tour worden fans en spelers van alle leeftijden aangemoedigd om paar voetbalschoenen te doneren als onderdeel van de #PassThemOn-campagne. In samenwerking met de UEFA Foundation for Children worden de laarzen naar het vluchtelingenkamp Za’atari in Jordanië gebracht en aan jonge Syrische vluchtelingen gegeven, waardoor ze in staat worden gesteld de sport te beoefenen waar ze van houden.

Elke fan die op alle Trophy Tour-locaties een paar laarzen doneert, maakt kans op kaartjes voor de UEFA Europa League-finale in Gdansk, Polen op 27 mei **. #PassThemOn bootdonaties kunnen worden gedaan in elke fase van de UEFA Europa League Trophy Tour, evenals bij geselecteerde Kia-dealers in elk deelnemend land.

“We zijn zeer verheugd om de UEFA Europa League Trophy Tour Driven van Kia voor een tweede jaar terug te brengen,” zei Artur Martins, Global Brand & Marketing Head bij Kia Motors Corporation. “Het enorme succes van de eerste tournee betekende voetbalfans van allemaal leeftijden hadden de kans om hun oude voetbalschoenen te doneren aan een zeer verdienstelijke zaak, en de trofee van dichtbij te zien. Dit jaar hopen we nog meer donaties te ontvangen en jonge vluchtelingen te helpen deelnemen aan dit prachtige spel. “

Engelse voetbalster Michael Owen heeft zich aangesloten bij de #PassThemOn-campagne 2020 als wereldwijde ambassadeur voor de UEFA Europa League Trophy Tour 2020 Driven by Kia. Hij zal in juli lid worden van de UEFA Foundation for Children en Kia in het vluchtelingenkamp Za’atari in Jordanië om de gedoneerde laarzen over te dragen.

“De trofee-tour is een fantastische manier om voetbalfans samen te brengen en ondersteunt ook een ongelooflijk doel,” zei Michael Owen, wereldwijd ambassadeur van de UEFA Europa League Trophy Tour Driven by Kia. “Ik heb altijd al op jonge leeftijd geweten dat ik wilde voetballen en ik herinner me nog levendig het speciale moment dat ik mijn eerste paar laarzen aan deed. Het is iets waar ik enorm trots op ben om jonge vluchtelingen laarzen te geven om hun passie te vervullen, en iets waarvan ik weet dat ze het voor altijd zullen onthouden. ”  

De UEFA en de UEFA Foundation for Children ondersteunen het vluchtelingenkamp Za’atari in Jordanië al vele jaren door voetbalvelden en apparatuur te bieden waarmee jonge mensen het mooie spel kunnen spelen.

“Voetbal heeft de kracht om zich te verenigen en kan kinderen zoveel vreugde en geluk brengen”, zei UEFA-president, de heer Čeferin ‘, die twee keer het vluchtelingenkamp Za’atari heeft bezocht.
“De UEFA Foundation for Children heeft geholpen bij het bieden van plaatsen voor de vluchtelingen om te gebruiken, maar ze hadden geen laarzen. Ik ben verheugd dat vorig jaar meer dan 1.000 paren werden overgedragen en ik zou fans in heel Europa willen oproepen om hun ongewenste schoenen te doneren om echt een verschil te maken voor degenen die in het kamp wonen. “

De UEFA Europa League Trophy Tour Driven by Kia begint op vrijdag 7 februari in Frankfurt, Duitsland en eindigt op 16 mei, voorafgaand aan de UEFA Europa League-finale in Gdansk, Polen op 27 mei.

UEFA League Trophy Tour – Driven by Kia-schema:

  • Frankfurt, Duitsland: 7 – 8 februari
  • Barcelona, ​​Spanje: 21 februari
  • Autosalon van Genève, Zwitserland: 3 – 11 maart, showcase #PassThemOn
  • Rome, Italië: 13 – 14 maart
  • Amsterdam, Nederland: 27 – 28 maart
  • Manchester, Verenigd Koninkrijk: 1 – 2 mei
  • Warschau, Polen: 15 – 16 mei
Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep